E-mail planners

De e-mail is een nuttig gegeven op vlak van online communicatie. Je kan makkelijk en snel informatie verzenden met een klik op de knop. Er zijn echter gevallen waarin het denkbaar is dat je je mail niet onmiddellijk, maar op een later tijdstip wilt verzenden. Je dan wel vaak het mailtje al typen en kunnen instellen dat het op een vastgesteld tijdstip vertrekt, bv. bij een verjaardag, een herinnering die je jezelf of iemand anders wilt mailen,… Dit heet uitgesteld verzenden en kan uitermate handig zijn, bijvoorbeeld om een verjaardag niet te vergeten of als je mailt met mensen in een andere tijdzone.

Een andere mogelijkheid is een reminder (herinnering) inplannen, waarbij je op een bepaalde dag/tijdstip een herinnering krijgt.

Online E-mail Planners

In zo’n gevallen is het zeer nuttig om terug te vallen op online e-mail planners. Hiermee kan planning aanbrengen in je mails en zo alles op het juiste moment verzenden.

FutureMe
Deze gratis dienst biedt de mogelijkheid mails uitgesteld te verzenden. Zo kan je bv. felicitaties voor iemand zijn verjaardag over een jaar laten verzenden. Er is de mogelijkheid vrij ver vooruit te kiezen.

LetterMeLater
Deze gratis dienst biedt de mogelijkheid om zowel vanuit je gewone mailprogramma als vanop de website mails uitgesteld te verzenden. Nadat je je geregistreerd hebt, kan je je adressenboek importeren, mails herhaaldelijk verzenden, mails als SMS verzenden,… Mogelijkheden genoeg!

NudgeMail
Bij Nudgemail kan je gratis en zonder registratie herinneringen naar jezelf verzenden. Je kan Nudgemail op alle apparaten waarop je email kan lezen.

HassleMe
Helaas werkte deze dienst niet bij controle op 19-11-2018! HassleMe is een gratis dienst die erop gericht is jou reminders te sturen van zaken die je nog moet doen. Je stelt zelf in wanneer je de herinneringen wilt krijgen je zal steeds op tijd de plantjes water geven, boodschappen doen, naar de sportschool gaan,…

Remindii
Helaas werkte deze dienst op 19-11-2018 niet meer! Deze gratis dienst is op verjaardagen gericht. Je kan jaarlijks herinneringen toe laten komen voor verjaardagen door het invullen van een eenvoudig formulier. Ben je het beu? Dan kan je zonder problemen afmelden.

Mails later verzenden met Gmail

Standaard heeft Gmail deze optie niet, maar er zijn wel gratis en betaalde browser plugins waarmee je uitgesteld mails kunt verzenden.

Zo heb je bijvoorbeeld RightInBox, waarmee je gratis tot 10 mails kunt inplannen of als reminder (herinnering) in kunt stellen.

Een ander plugin is Boomerang for Gmail. Ook hier kun je tot 10 e-mails uitgesteld verzenden.

Hieronder een korte video uitleg wat je met Boomerang kunt doen:

Mails uitgesteld verzenden via Outlook

Het is echter niet altijd nodig om voor het uitgesteld verzenden van mails terug te vallen op externe programma’s. Ook via Outlook 2007/2010/2013/2016 wordt deze mogelijkheid geboden. Door een aantal eenvoudige stappen te volgen kan je je mail later verzenden.

1. Typ je mail
2. Kies ‘Opties’, vervolgens ‘Meer Opties’ en dan ‘Bezorging uitstellen’
3. Klik op ‘Berichtenopties’.
4. Vink ‘Niet bezorgen voor’ aan en kies vervolgens de datum en het tijdstip waarop de mail verzonden mag worden
5. Klik op ‘Verzenden’

Totdat het tijdstip voor verzending bereikt wordt, blijft de mail in het Postvak Uit staan. Op het moment dat het tijdstip voor verzending bereikt wordt, wordt de mail automatisch verzonden. Let wel goed op : Outlook moet actief zijn op het moment dat de mail verzonden moet worden, anders blijft de mail staan in het Postvak Uit.