Hoe verstuur je E-cards?

Een e-card is een wenskaart, leuke virtuele manier om iemand te laten weten dat je aan hen denkt, vaak voorzien van een afbeelding, eigen foto, video of een andere boodschap. Denk aan een verjaardagskaart, trouwdag, baby (geboorte), wanneer iemand geslaagd is voor een examen, vakantie of je lief met valentijn. Maar de meeste e-kaarten worden met kerst en nieuwjaar verstuurd. Het virtuele kaartje is sneller dan de traditionele postkaart en gemakkelijker te personaliseren, wat het tot een zeer geschikt alternatief maakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de websites die e-cards bieden als paddenstoelen uit de grond schieten. Wanneer ga jij een kaartje sturen?

Voor je aan de slag gaat! Bedenk dat 100% gratis niet bestaat en dat de door jouw ingevulde e-mailadressen kunnen worden gebruikt voor mailings, etc. Dagelijks woorden miljoenen e-mailadressen verkocht aan spambedrijven, waardoor jij, maar ook diegene die je een kaartje stuurt, dagelijks spam ontvangt. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Gebruik daarom een tijdelijk e-mailadres!

Handige plekken om de perfecte e-card te vinden

Afhankelijk van wat voor een e-card je in gedachten hebt, zijn er verschillende websites die een geschikt kaartje voor je bieden. Maar waar vind je dan de juiste website? Hieronder wordt een lijst geboden met websites voor e-cards, elk met hun eigen specialiteit. De volgende keer dat er iets te vieren valt zal je dus niet voor een probleem komen te staan!

Leuke online kaartjes versturen via GoCards, je meld je automatisch aan voor nieuwsbrief, kun je uitvinken als je dit niet wilt

Wil je met een groepje mensen een kaartje sturen? Via de meeste sites onmogelijk, maar via Groupgreeting kan het allemaal!

Bij Oh My Goodmess (vroeger Hellocrazy) vind je de leukste geïllustreerde e-cards in drie talen (Italiaans, Engels en Spaans)

Grote fan van Nederland? Bezoek dan helaas deze site werkt niet meer, waar je Hollandse steden, windmolens, vuurtorens en de goede oude Hollandse winters in overvloed terugvindt.

Vind je het belangrijk om zelf iets te tekenen op je kaartje? Dit gaat makkelijk via I Wish You To.

Super E-cards biedt mooie kaarten waar al een tekst op geschreven staat (je moet wel flash geïnstalleerd hebben).

JijIsLief heeft meer dan 3500 e-cards om uit te kiezen.

Wrongcards biedt heerlijk foute kaarten voor elke gelegenheid.

Via het Wereld Natuur Fonds verzend je voor iedere dierenliefhebber een kaart voor elke gelegenheid.

Hallmark is misschien wel de grootste in wenskaarten en ze hebben ook een gratis e card gedeelte waar je kunt kiezen uit een paar honderd wenskaarten.

Het wat persoonlijker maken : audio- en videocards

Doe je het toch liever wat persoonlijker? Dan zijn er ook websites die de mogelijkheid bieden een mailtje te versturen met audio en video, de bekende video- en audiocards. Hiervoor bestaan onder andere :

Cameroid – deze site werkt helaas niet meer, waarmee je een lollige webcam foto van jezelf kan versturen of een gewone foto ;).

Voor grappige videomails waarin je je eigen foto kan verwerken, moet je kijken op JibJab.

Een grappig filmpje nodig om iemand zijn dag te maken? Rattlebox was de site, helaas werkt deze site niet meer..