Nieuwsbrief maken en versturen

Vaak krijgt men als internetgebruiker de mogelijkheid zich in te schrijven voor nieuwsbrieven en zo op de hoogte te blijven van nieuws, updates en ga zo maar door. Digitale Nieuwsbrieven zijn bijgevolg een heel nuttig gegeven in de cyberwereld en er zijn dus ook verschillende manieren om ze te maken.

Mogelijkheden om zelf een professionele nieuwsbrief te versturen

Als men een website heeft of een zaak uitbaat, of er op een andere manier baat bij kan hebben om mensen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, kan een nieuwsbrief uitsturen interessant zijn. Ook belangrijk aan nieuwsbrieven is het up-to-date houden van de adressenlijsten waar ze naar verstuurd worden. Het is echter niet gemakkelijk om hieraan te beginnen. Er zijn gelukkige verschillende online diensten die op al deze vlakken een grote hulp vormen:

MailChimp
MailChimp is een online platform dat de keuze biedt tussen gratis gebruik of betalende abonnementen. MailChimp biedt professionele software met uitgebreide mogelijkheden om nieuwsbrieven op te maken en te verzenden. Daarnaast biedt het de mogelijkheid mailinglijsten te onderhouden en e-mailcampagnes te volgen.

Laposta
Deze Nederlandse dienst voor nieuwsbrieven biedt zowel als gratis als betalende formules aan. Ze is gericht op eenvoudigheid, waardoor de gebruiker alles makkelijk terugvindt. Het is makkelijk om statistieken te verkrijgen : men kan van elke link nagaan hoe vaak erop geklikt is en er zijn nog tal van andere zaken waar men een duidelijke statistiek van kan krijgen zoals hoe vaak de brief geopend of doorgestuurd is, of hij weg geklikt is, hoe lang men gemiddeld leest,… Er worden standaard sjablonen voorzien en er is de mogelijkheid om een sjabloon op maat uit te laten werken.

YourMailingListProvider
Bij YourMailingListProvider (afgekort : YMLP) kiest men in eerste instantie tussen een gratis basisabonnement en een betaald abonnement met meer opties. Voor het maken van nieuwsbrieven met een professionele uitstraling en uitgebreide opties is men hier aan het juiste adres. Het is dan ook aangewezen zakelijke nieuwsbrieven via deze provider te laten verlopen. Uitgebreide mogelijkheden omvatten o.a. uitgestelde verzending, een aanmeldformulier op de eigen website, beheer van adresbestanden.

Mad Mimi
Ook Mad Mimi is een online platform dat de keuze biedt tussen gratis gebruik en betalende abonnementen. Mad Mimi is en eerdere eenvoudige aanbieder die zich vooral richt op een origineel, strak design voor de nieuwsbrief en er wordt op dit vlak een ruime keuze geboden. Het is vooral geschikt voor de opmaak van de eerder eenvoudige nieuwsbrief. Ook via Mad Mimi kan men e-mailcampagnes opzetten en volgen.

Sendicate
Bij Sendicate kiest men tussen gratis gebruik dan wel een betalend abonnement en men kan meteen aan de slag met de nieuwsbrieven. Via Sendicate kan men zonder al te veel moeite een strakke, moderne nieuwsbrief redigeren. De lay-out versterken door middel van foto’s, video’s en links kan zonder problemen. Als klein bedrijf, freelancer of creatieveling zal men zeker tevreden kunnen zijn over Sendicate. Let wel : het maken en monitoren van e-mailcampagnes verloopt via Sendicate niet zo vlot.

TinyLetter
TinyLetter biedt als kleine broer van MailChimp een gratis basisabonnement aan. TinyLetter is gericht op een basic dienstverlening : er wordt eenvoudige software geboden voor eenvoudige nieuwsbrieven. Een leuke extra is de mogelijkheid om abonnementen aan te bieden waardoor nieuwsbrieven tegen betaling worden ontvangen.

Bij MailerLite kan men gratis tot 1000 subscribers (nieuwsbrieflezers) per maand mailen. De taal van de website is in het Engels, De mogelijkheid om verschillende opmaken (layouts) te testen via de zogenaamde A/B test. De mogelijkheid bestaat om ongeopende mails opnieuw te versturen. Je kunt je gratis aanmelden om de Drag-and-Drop Editor and Automation features uit te proberen.