Skynet webmail

Met Skynet webmail aanmelden kun je je e-mails op vrijwel elk denkbaar device en in elk e-mailprogramma afhandelen. Op deze pagina vind je hoe je die verschillende devices en apps moet instellen. Je kunt achtereenvolgens zien hoe je Skynet moet configureren op de smartphone, tablet en computer, wat de betekenis is van pop3, IMAP en SMTP. We laten zien hoe je Skynet mail moet instellen op de iPad en iPhone en welke instellingen je moet gebruiken in Android, Windows, Linux, Mac OS en Outlook. Skynet is tegenwoordig onderdeel van Proximus webmail.

Skeynet webmail aanmeldscherm

Meteen antwoord op jouw Skynet vraag

Als je deze hele pagina doorleest weet je alles over het instellen, inloggen, aanmaken en wachtwoordherstel van Skynet mail op elk device en elke app. Om het je gemakkelijk te maken kun je ook via de onderstaande links rechtstreeks naar het antwoord op jouw vraag. Dan hoe je niet alles helemaal door te lezen.

Als je tot in detail alles wilt weten over Proximus Mail instellen kun je deze hele pagina doorlezen. Als je naar een specifiek onderwerp op zoek bent kun je rechtstreeks naar het antwoord op jouw vraag navigeren door één van de volgende links te gebruiken:

Skynet webmail

Het is niet nodig om een app of met een e-mailprogramma te hebben om online je e-mail te gebruiken. Dat kan ook via Skynet webmail. Dat is een online dienst waarmee je met elk device met een browser en een internetverbinding kunt e-mailen. Daarmee ben je enorm flexibel, want je kunt overal ter wereld bij je e-mails en je hebt niet eens een eigen device nodig. Hoewel Skynet Webmail met bijna alle browsers werkt, gaat dat het beste met Google Chrome, Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox. Uiteraard is dat het veiligst als je de meest recente versie gebruikt. Die is via de volgende links te downloaden: Google Chrome, Internet Explorer en Firefox. Je hebt niet eens een eigen device nodig. Je hebt genoeg aan de Tips en Trucs over het gebruik van Skynet Webmail.

Nieuw wachtwoord en gebruikersnaam voor Skynet e-mail instellen

Als je je e-mailwachtwoord of gebruikersnaam kwijt bent geraakt heb je een probleem, want dan kun je geen e-mails meer bekijken of versturen. Gelukkig is dat op een hele eenvoudige manier te verhelpen. Via deze webpagina vraag je een nieuw wachtwoord en gebruikersnaam aan. Op de pagina wordt gevraagd om je e-mailadres in te voeren. Binnen enkele seconden krijg je een link toegezonden. Die gaat naar een pagina waar je zelf een nieuw wachtwoord en gebruikersnaam kunt instellen. Denk er aan dat een wachtwoord niet te eenvoudig mag zijn. Je kunt gebruik maken van kleine letters, hoofdletters, cijfers en tekens.

Instellingen voor het ontvangen van e-mails

Nadat je bij Skynet een e-mailadres hebt aangemaakt worden de alle-mailinstellingen automatisch gemaakt. Je provider maakt gebruik van het Skynet IMAP protocol, omdat je de e-mail dan op al je devices goed gesynchroniseerd is. Met dit protocol ben je dus altijd up-to-date. Een enkele keer gaat het automatisch instellen niet goed. In dat geval kun je via deze link inloggen bij Skynet Webmail en daar de instellingen voor het ontvangen van e-mail aanpassen.

Ga naar de instellingen voor inkomende e-mails en voer de volgende gegevens in:
Server inkomende post: imap.skynet.be. Gebruikersnaam: je e-mailadres. Wachtwoord: je wachtwoord. Identiteitscontrole: Wachtwoord. Beveiliging: SSL. Poort: 993. Wie liever Skynet POP3 gebruikt voor het ontvangen van e-mails, gebruikt het volgende adres: pop.proximus.be. Poort: 995. Beveiliging: SSL. Na het instellen van deze gegevens moet je dat uiteraard ook veranderen in de apps die je voor e-mail gebruikt op je devices.

Instellingen voor van e-mails versturen

Voor het versturen van e-mailberichten wordt SMTP gebruikt. Dat wordt automatisch ingesteld zodra je een e-mailadres aanmaakt bij Skynet. Een enkele keer gaat dat fout en dan moet je het handmatig instellen. Dat kun je net als de instellingen voor het ontvangen van e-mailberichten doen via Skynet Webmail. Dat is via deze link toegankelijk met een browser. Log met je gebruikersnaam en wachtwoord in en ga naar de instellingen voor het verzenden van e-mail. Controleer of de volgende instellingen juist zijn ingevoerd en wijzig die als dat nodig is. Server uitgaande post: relay.skynet.be. Gebruikersnaam: jouw e-mailadres. Wachtwoord: jouw wachtwoord. Beveiliging: STARTTLS, TLS of SSL. Poort: 587. Authenticatie: Ja. Nadat je deze instellingen in de webmail hebt aangepast moeten ze ook worden gewijzigd in de apps die je voor e-mail gebruikt op je devices.

E-mailadressen opslaan in het adressenboek

Skynet Webmail heeft een handig adresboek, waar je de e-mailadressen in kunt opslaan van de mensen en organisaties met wie je vaak contact hebt. Door het adresboek te gebruiken voorkom je dat je bij het opstellen van berichten telkens het volledige e-mailadres moet invoeren. Dan tik je gewoon de naam in van degene aan wie je een e-mail wilt sturen. Het gebruik van het adresboek is heel eenvoudig. Login in op Skynet Webmail via deze link en ga naar het menu in de linker bovenhoek. Selecteer ‘Adresboek’ en klik vervolgens op ‘Nieuw’. Nu krijg je een vervolgscherm met een button ‘Contactpersoon toevoegen’. Als je daarop klikt heb je een nieuw e-mailadres toegevoegd aan het adresboek. Daarna open je de nieuw aangemaakte contactpersoon en voert de correcte gegevens in.

Skynet mail-app

Download gratis de Skynet mail-app en installeer deze eenvoudig op je Android device of Apple iPad, smartphone, iPad, laptop of tablet. Het installeren en instellen van de e-mail app is eenvoudig. Druk op het e-mail icoontje en vul bij het eerste maal gebruik je inloggegevens in. Vul bij Gebruiksnaam je e-mailadres of de gebruikersnaam van je e-mailbox in. Vul bij Wachtwoord het wachtwoord in van je e-mailadres of van je e-mailbox. Lekker makkelijk en snel je berichten ontvangen en versturen via de e-mail app.

Veel Gestelde Vragen

Hierboven is een groot aantal vragen behandeld die te maken hebben met de Skynet e-mailservice. Maar er blijven altijd onbeantwoorde vragen over. De kans is groot dat je die in de onderstaande lijst kunt vinden.