Berichten zoeken

Spamfilters

Het kan heel storend zijn om spam te ontvangen : mails met ongewenste inhoud (spam) of zelfs mails die schade aan je pc toe kunnen brengen. Indien jij hier ook veel last van hebt kan het interessant zijn om een spamfilter te gebruiken. Deze houdt de ongewenste mailtjes tegen, zodat jij rustig verder kan mailen zonder gehinderd te worden. Hieronder kan je een oplijsting vinden van de beste spamfilters die momenteel vrij beschikbaar zijn.

MailWasher Free
MailWasher is gratis voor gebruik voor één mailaccount, vanaf meerdere accounts is betaling vereist. Het kan gebruikt worden voor Windows en houdt POP3, IMAP en webmail adressen zonder moeite spamvrij. Het programma is eenvoudig in gebruik en het is ‘slim’ opgemaakt in die zin dat het vanuit je klikgedrag onthoudt welke mails spam zullen zijn en welke niet. De titels van de mails worden weergegeven in het rapport zodat je snel kan kiezen wat wel of niet spam is.

Spamfighter
Spamfighter is gratis als basisversie en wordt betalend als je meer opties wenst. De spamfilter is bruikbaar in het Nederlnads en Engels voor Windows voor verschillende mailprogramma’s zoals Outlook, Outlook Express, Windows Mail en Thunderbird. De opties zijn veelvuldig : dankzij de community van Spamfighter worden mails die door anderen als spam gemarkeerd worden, automatisch als spam aan de kant gehouden. Daarnaast heb je zelf de optie om mails te mijden die in bepaalde talen geschreven zijn of van bepaalde afzenders komen.

Spamihilator
Dit is een gratis, engelstalige spamfilter die voor Windows gebruikt kan worden bij praktisch alle mailcliënts voor POP3 en IMAP. Alle titels worden weergegeven bij het ophalen van de mail en daar kan je de keuze maken tussen spam en geen spam. Er worden verschillende soorten filters gebruikt : je kan een eigen blacklist samenstellen voor specifieke afzenders, er worden woordfilters ingezet, verdachte afzenders worden herkend,…

Choicemail
Choicemail kan gebruikt worden voor Windows en de iPhone. Er is een gratis trial versie maar daarna wordt deze filter betalend. Deze spamfilter is uitermate nuttig indien je een niet al te grote kring van contactpersonen hebt. Choicemail aanvaardt immers enkel zonder voorbehoud de berichten die van je gekende contacten komen. Voor andere afzenders moet je telkens manueel toestemming verlenen. Zo kan je nooit met ongewenste mails opgezadeld worden.

Met deze spamfilters zal je mailbox er in no time stukken fijner uitzien. Voorkomen is echter nog altijd bezig dan genezen. Op zoek naar tips om spam te voorkomen? Klik dan hier.
Het is bij wet verboden om spam te verzenden en je kan dan ook een klacht indienen als je slachtoffer wordt van spam. In Begië kan je sinds 17 juli 2015 niet meer terecht bij E-cops, (Belgisch overheidsmeldpunt voor internetmisbruik), maar in Nederland nog wel bij Spamklacht.nl (website van de ACM : Autoriteit Consument & Markt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *