Hoe verstuur je grote bestanden?

Wanneer je een groot bestand wilt versturen, zal je merken dat dit per mail niet vlot verloopt : er zijn mailservers die de grootte van bestanden beperken en het kan veel tijd kosten om een groot bestand te verzenden.

De volgende keer dat je een groot bestand wilt verzenden, kan je het best eens proberen via websites : dit gaat sneller en hier hangen niet dezelfde beperkingen aan vast. Bij grote bestanden kun je denken aan films (movies), muziek (music), wallpapers en bewegende plaatjes (GIFs).

Apps en diensten om grote bestanden te verzenden

Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Geen enkel probleem. Hier kan je een oplijsting terugvinden van diensten en apps die gebruiksvriendelijk zijn en die je voor dit doel kan gebruiken :

WeTransfer
Via deze Nederlandse dienst kan je bestanden tot 2 GB gratis verzenden. Wil je meer? Dat gaat via een betalend abonnement. Er wordt een link aangemaakt die naar de ontvanger doorgestuurd wordt. Links blijven 2 weken lang online. De ontvanger gebruikt deze link om het bestand te downloaden.

Infinit.io
Je bestand wordt rechtstreeks naar de computer van de ontvanger gestuurd, die door het te kiezen een verzoek krijgt de app te installeren. Zo kan het bestand gedownload worden door de ontvanger zonder dat het op internet opgeslagen moet worden. Hier kan je bestanden van onbeperkte grootte verzenden.

JustBeamIt.com
Ook via JustBeamIt stuur je bestanden rechtstreeks naar de computer van de ontvanger. Jij en de ontvanger moeten gelijktijdig online zijn en JustBeamIt in de browser open hebben staan. Jij sleept het bestand en klikt op ‘create link’. Vervolgens verzend je de link naar de ontvanger, die vijf minuten tijd krijgt om het bestand te downloaden.

Send-Anywhere.com
Dit is een app. In de app kan je bestanden uploaden. Voor het bestand krijg je een code toegekend die de ontvanger moet ingeven in de app om het bestand te kunnen downloaden. Deze app is ook handig om bestanden voor jezelf tussen verschillende apparaten te verzenden.

SendFilesSecurely.com
Op zoek naar een dienst waar je discrete informatie kan verzenden? In dat geval moet je bij Send Files Securely zijn. Hier kan je bestanden met een grootte tot 150 MB verzenden via een beveiligde verbinding. Indien je dit nodig vindt kan je zelfs een wachtwoord aan je bestand toevoegen.

Senduit.com
Senduit is een gratis dienst voor bestanden tot 100 MB. Je uploadt een bestand waar je een link voor in ruil krijgt. Je kiest zelf hoe lang het bestand online mag blijven staan, van 30 minuten tot een week lang. Je kan de link aan de ontvanger bezorgen die dan het bestand kan downloaden.

UShareIt.com
ShareIt is specifiek gericht op het uitwisselen van bestanden tussen smartphones, tablets en PC’s die Windows als besturingssysteem gebruiken. De gemakkelijke app zet haar eigen Wifi-verbinding op voor groepen tot vijf personen, wat Wifi of bluetooth overbodig maakt.

Ge.tt – Bij de laatste controle bleek dat deze website door foutieve beveiligingscertificaat al bijna 1 jaar niet meer bereikbaar is
Hier krijgt je bestand een eigen adres met een naam en je kan de link ervan doorspelen aan de ontvanger. Je link bestaat 30 dagen en vervalt dan. Tot 250 MB kan je gratis verzenden. Wil je meer? Dan moet je een betalend abonnement nemen.

Je ziet het, er zijn mogelijkheden genoeg. Het kan dan ook een leuk idee zijn om de volgende keer bij het versturen van een groot bestand je mailbox resoluut links te laten liggen. Veel succes ermee!