Wachtwoord e-mailaccount vergeten?

Het wachtwoord naar je mailaccount vergeten is vreselijk. Zonder wachtwoord heb je immers geen toegang tot je mailbox, wat betekent dat je geen toegang hebt tot je mails. Bijgevolg is het best mogelijk dat je dringende zaken uit het oog kan verliezen, dat vrienden of zakenpartners zich zorgen gaan maken omdat ze niets van je horen… Er bestaan gelukkig tools die je wachtwoord zichtbaar kunnen maken. Hier worden enkele van deze tools opgesomd. Deze tools kunnen gebruikt worden vanop een Windows computer voor onder andere Outlook en Thunderbird accounts.
Indien je je wachtwoord voor Outlook.com (Hotmail) vergeten bent, kan je om te beginnen al een kijkje nemen op Outlook.com wachtwoord vergeten.

Een wachtwoord achterhalen dat je vergeten bent

Mail PassView van NirSoft logoOm een vergeten wachtwoord te achterhalen kan je Mail Passview gebruiken. Deze Nederlandstalige-, gratis tool werkt voor e-mailaccounts zoals Thunderbird, Outlook, Windows mail.

Daarnaast kan de tool nog ingezet worden voor andere mailprogramma’s die aanwezig zijn op de computer. Het is niet nodig om Mailpv te installeren. Het volstaat om de tool te downloaden en vervolgens het bestand te openen. Wanneer je Mailpv opent toont het programma je meteen een lijst van e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden die op je pc gevonden worden van POP3, IMAP, HTTP en SMTP accounts.

Wachtwoorden die door sterretjes worden weergegeven zichtbaar maken

Veel wachtwoorden worden op een Windows computer weergegeven als een aantal sterretjes (*) ook bekend als asterisk. Puur afgaande op de lengte van het woord kan het een quasi onmogelijke opdracht zijn om zelf het wachtwoord te achterhalen.

Asterisk Key reveals hidden passwords screenshotGelukkig zijn er tools beschikbaar zoals Asterisk Key. Dit programma is Engelstalig en wordt gratis ter beschikking gesteld van eender wie het wenst te gebruiken. Je kan dit programma gebruiken om de wachtwoorden achter de sterretjes te tonen. Je kan Asterisk Key gebruiken voor eender welk wachtwoord dat op je windows computer weergegeven wordt als een serie sterretjes. Het gaat hierbij niet enkel om programma’s die geïnstalleerd zijn maar bv ook om FTP-programma’s, e-mailprogramma’s en websites.

Naast bovengenoemde software programma, kun je ook een browser plugin (ook add-on of extensie genoemd) installeren om een wachtwoord te achterhalen. Voor Mozilla Firefox heb je bijvoorbeeld: Show/Hide passwords. Je krijgt dan naast (of onder) het wachtwoord gedeelte een rode knop met Show of Hide.

Voor Chrome browsers zijn er ook diverse ‘show passwords’ extensies te verkrijgen, zo heb je bijvoorbeeld ShowPassword van a161803398. Hier ga je met de muis over het wachtwoord heen en dan wordt deze getoond.