Tijdelijk ‘wegwerp’ e-mailadres

Tal van websites vereisen een registratie van bezoekers om toegang te krijgen. Bij registratie moet het persoonlijke e-mailadres aangevuld worden, wat vaak nadelig is. Er zijn immers veel websites die mailinglijsten opstellen op basis van de registratie, wat voor een gebruiker veel spam kan opleveren.

Om dit te vermijden, maar toch websites te kunnen bezoeken, zijn tijdelijke e-mailadressen een oplossing. Hieronder kan je een oplijsting terugvinden van verschillende aanbieders die het makkelijk maken om een wegwerp e-mailadres aan te maken.

De tijdelijke mailboxen en/of ontvangen e-mails hebben vaak een bepaalde tijd dat ze zichtbaar zijn en worden dan verwijderd.
Maar pas op met privacy gevoelige informatie, bij veel sites zijn alle data openbaar en dus door iedereen in te zien!

Asdasd
Zonder registratie kan je gebruik maken van asdasd. Je bedenkt zelf een e-mailadres dat eindigt op @asdasd.nl. Mails die naar dit e-mailadres worden gestuurd belanden op asdasd, waar een mailbox voor het adres wordt aangemaakt. Let wel : de mails verschijnen openbaar op de website, dus asdasd kan niet gebruikt worden voor privézaken.

MailDrop
Heb je snel een ‘disposable’ mailadres nodig? Via MailDrop is dit te regelen.

QuickMail
Snel en zonder registratie een anonieme wegwerp e-mailadres

GuerillaMail
Bestaat als sinds 2006. De keuze uit verschillende domeinen en de mogelijkheid om naast e-mails lezen ook e-mails te verzenden. Mogelijkheid om een eigen domein toe te voegen voor $10 per jaar.

Dispostable
Dispostable is een Engelstalige website waar het niet nodig is om te registreren. Je kan een e-mailadres verzinnen dat eindigt op @dispostable.com. Mails die naar het fake adres verstuurd worden, verschijnen op de site van Dispostable. Let wel : een ongelezen mail wordt 2 dagen bijgehouden en dan verwijderd.

WegwerpMailAdres.nl
Maak een tijdelijk e-mailadres aan, welke 1 tot 24 uur (keuze) geldig is. Uw mail wordt gedurende deze tijd doorgestuurd naar uw eigen mailbox.

E4ward.com
Na registratie op deze Engelstalige site is het mogelijk om een wegwerp e-mailadres aan te maken. Mails die daarnaar verstuurd worden, worden doorgestuurd naar je eigen e-mailadres. Het is bij E4ward zelfs mogelijk om een eigen domeinnaam te verzinnen.

Ikbenspamvrij.nl
Ikbenspamvrij vereist geen registratie. De website genereert voor jou een tijdelijk e-mailadres dat een uur lang geldig is. Je geeft bij het aanmaken ook een eigen e-mailadres op, waar binnenkomende mails naar doorgestuurd worden.

MailCatch
Mailcatch, een Engelstalige site waar je zonder registratie terecht kan, biedt de mogelijkheid een tijdelijk e-mailadres aan te maken dat eindigt op @mailcatch. Mails die doorgestuurd worden naar je gegenereerde adres belanden openlijk op de website van Mailcatch. Je kan hier dus best geen gebruik van maken indien er gevoelige informatie bij te pas zou kunnen komen.

Mailinator
Mailinator, tenslotte, is een Nederlandstalige site die geen registratie vereist. Ook hier kan je een tijdelijk e-mailadres aanmaken, waarbij doorgestuurde mails belanden in de mailboxen die op de website van Mailinator aangemaakt worden. Je kiest simpelweg een adres dat eindigt op @mailinator.com. Ook hier belanden de mails tijdelijk openbaar op het internet, dus best geen gebruik van maken indien het gevoelige informatie betreft.

Temp Mail
Een aanbieder van een tijdelijk mailbox, dat binnen 1 uur verloopt. E-mails lezen en versturen. Werkt ook met QR-code wanneer je ooit de dienst weer wil gebruiken.

Je ziet er zijn genoeg websites om een wegwerp e-mailadres aan te maken.