Hoe een gratis e-mailadres verkrijgen?

Op zoek naar een gratis e-mailadres? In dat geval is het onvermijdelijk dat je op twee aanbieders gaat botsen, namelijk Gmail en Outlook / Hotmail. Deze twee providers zijn er al jaren en bieden een uitstekende service. Uiteraard zijn er meer opties en kun je kiezen voor een alternatief of een tijdelijk wegwerp e-mailadres? Dat gaat ook!

Gmail en Outlook : gelijkenissen en verschillen

Gmail.com is de mailprovider van Google. Gmail is een sterke provider die je de mogelijkheid biedt om gratis en vanuit meerdere accounts te mailen. Door de flexibiliteit van de inbox kan je alles naar eigen voorkeur inrichten, waardoor je steeds een overzicht kan behouden op al je mailverkeer. Zo is er de mogelijkheid je mails te sorteren op volgorde van bv. belangrijkheid, kan je makkelijk mails terugvinden via de zoekfilter, kan je meldingen vanuit social media terugvinden via speciale tabbladen,… Het is een maildienst die je kan personaliseren, wat een groot voordeel vormt. Er is een grote opslagruimte van 15 GB die standaard voorzien wordt, waardoor je mails zonder zorgen kan archiveren. Tot slot krijg je vanuit Gmail toegang tot de andere diensten van Google, zoals Google Drive, de Agenda, de contacten,… Op die manier ben je steeds optimaal verbonden. Let wel : als je je account 9 maanden niet gebruikt, wordt deze automatisch afgesloten.

Outlook.com is de grote tegenhanger van Gmail en is van Microsoft. Er is ook een Outlook uit de Microsoft Office suite, maar dat is niet hetzelfde!
Voor velen onder ons is deze on-line e-maildienst beter bekend als : Hotmail (Windows Live Hotmail of MSN Hotmail genoemd).

In de inbox werkt alles met een mappensysteem dat je naar eigen voorkeur in kan delen. Er is de mogelijkheid inkomende mails te filteren, waarbij onbelangrijke mails automatisch naar een aparte map verwezen worden. Dankzij de opslagruimte van 7 GB heb je ook hier de mogelijkheid om mails te archiveren. Er is aansluiting met andere diensten van Microsoft zoals bv. Skype. Wil je een mail pas over een tijdje versturen, maar ‘m nu al klaarzetten? Dat kan met Outlook, dankzij de extensies, die nog tal van andere opties bieden. Indien je je Outlook account 270 dagen niet gebruikt, wordt deze automatisch afgesloten.

Gmail en Outlook kunnen samen op meer dan 1 miljard gebruikers rekenen en lijken door de tijd heen steeds meer op elkaar. Beide e-mailproviders brengen als belangrijke pluspunten met zich mee dat ze een goede service bieden, gebruikersvriendelijk zijn en betrouwbaar en veilig zijn. Er worden sterke spamfilters voorzien. Occasioneel worden accounts gehackt, maar hier kan de gebruiker zelf de nodige veiligheidsmaatregelen voor treffen door veilig te internetten.

Beide providers bieden de mogelijkheid meerdere accounts vanop één plaats te beheren, wat efficiënt kan door het importeren van contacten en mails. Bovendien is er de mogelijkheid om in te stellen dat het oorspronkelijke e-mailadres als verzender getoond wordt indien je antwoordt op een mailtje van een andere account. Dit vergemakkelijkt de overstap van een andere provider naar Outlook of Gmail. Verschillen tussen de providers zijn de mogelijkheden om met labels of filters te werken bij Gmail dan wel met een mappensysteem bij Outlook. Bij Gmail liggen de mogelijkheden om te tweaken aan de oppervlakte, terwijl je hiernaar wat verder zal moeten zoeken bij Outlook.

Tot slot zijn de aansluitende diensten waar je gebruik van kan maken sterk verschillend bij Gmail en Outlook.

Andere gratis e-mail alternatieven

Er zijn nog tal van andere alternatieven indien je liever geen gebruik wenst te maken van Gmail of Outlook. Hier sommen we er enkelen op.

Mail.com logoMail.com
Mail.com is van 1&1, een van de grootste webhostingbedrijven ter wereld. Je hebt de keuze uit meer dan 200 domeinen waar je je e-mailadres op wilt laten eindigen, zo heb je bijvoorbeeld: USA.com, Europe.com, Doctor.com, Consultant.com en Engineer.com. Mail.com is een betrouwbare en veilige webmailservice, waar je ook gebruik kunt maken van hun gratis mail app. Deze mail.com app heeft de laatste tijd wat vervelende reclame pop-ups die met veel geluid te voor schijn komen.

Yahoo! mail logoYahoo.com
Dit is één van de langst bestaande mailproviders. Yahoo biedt een ontzettend grote opslagruimte van 1 TB. Ook Yahoo is betrouwbaar, veilig en voorzien van een goede spamfilter. De aansluitende diensten bij Yahoo zijn echter niet zo uitgebreid en niet zo kwalitatief als bij Gmail en Outlook. Daar komt nog bij dat men bij Yahoo vaker reclame zal zien passeren.

Mail.be logoMail.be
Dit is een Belgische dienst voor webmailing. Al uw data en backups staan op Belgische bodem, dus geen Amerikaanse en buitenlandse spionage. Support door een Brussels team in het Vlaams, Frans en Engels.

Moerstaal.nl gratis Moerstaal e-mailadres is per 30-06-2019 gestopt!!

Moerstaal voorziet meer dan 2000 Nederlandse e-mailadressen gaande van beroepen tot plaatsnamen, sporten, automerken, streektaal en meligheid. Enkele domeinen waar men uit kan kiezen zijn:
@bedenkt.nl, @bewondert.nl, @breakdancers.nl, @cheatersweb.nl, @feliciteert.nl, @filmt.nl, @fotografeert.nl, @heetmijnwebsite.nl, @helpt.nl, @indekeuken.nl, @isaardig.nl, @isgelukkig.nl, @islief.nl, @ismijnpaard.nl, @isonsteam.nl

DeDS mail logoDeDs.nl
Dit verloopt via de vereniging Open Domein, waar je een gratis account aan kan maken. Zo verkrijg je een e-mailadres en de mogelijkheid eene homepage aan te maken. Open Domein biedt openbare ruimte aan op het internet, zonder commerciële doeleinden.

GMX.com
Dit is een gratis maildienst van dezelfde eigenaar als mail.com en heeft hetzelfde uiterlijk. Je hebt ongelimiteerde e-mailopslag, er is een gratis e-mailapp, versleutelde e-mail, versturen en ontvangen van bestanden tot 50 MB groot. Gemakkelijk te bedienen.

Een wegwerp e-mailadres

Heb je slechts tijdelijk een e-mailadres nodig? Dan kan je een wegwerp e-mailadres overwegen. Dit kan handig zijn wanneer je je bijvoorbeeld wilt aanmelden voor een website, maar je niet je persoonlijke e-mailadres achter wilt laten.
Een wegwerp e-mailadres is makkelijk en snel aan te maken. Wil je weten waar dit kan? Neem dan zeker een kijkje op de pagina tijdelijk e-mailadres.